GÅRSLEV KIRKE - ET ÅBENT FÆLLESSKAB FOR ALLE

kirkeblad

kirkeblad 8-11-2023

Herunder præstens artikel i kirkebladet

Nyeste Kirkeblad kan åbnes i pdf format ved at klikke på billedet.

Teksten i Kirkehilsen vil senere kunne læses herunder på siden.

Du kan se tidligere Kirkehilsen i pdf format ved at trykke på knappen: Kirkeblad arkiv.


LAD IKKE DIT HJERTE VÆRE BEKYMRET

Sådan stod der på forsiden af en lille pjece, som jeg fik stukket i hånden, da jeg før sommerferien gik en tur ned ad gågaden i Haderslev.
Hvor var det en dejlig opmuntring at få.
Der er jo nok at gå og være bekymret over i disse tider.
Mens jeg skriver stykket, så har det næsten ikke regnet i flere måneder, og man kan ikke lade være med at bekymre sig over, om det er tegn på, at klimaforandringerne er begyndt at slå igennem.
Skal tilbagevendende tørke være noget, som vi skal døje med? Eller krigen i Ukraine - Hvordan ender det? Vil krigen brede sig til andre lande?
Vil vi ende med at blive draget ind i det? Og så er der jo alle de små og store bekymringer, som vi alle kan gå rundt med vedrørende vores børn, helbredet, økonomien og så videre.
Pjecen, som jeg fik stukket i hånden, er fyldt af forskellige vers fra bibelen. På den første side stod der dette vers fra Johannesevangeliet: ”Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst.” (Johannesevangeliet 14,27)
Jesus sagde de ord til disciplene kort tid før, at han selv blev taget til fange i Gethsemane have. Jesus vidste, at der snart ville være meget, som ville gøre disciplene bange, modløse og bekymrede.
Men midt ind i det, så lyder Jesu ord til disciplene - Vær ikke bange, modløse og bekymrede, for alt det som kommer til at ske.
Det er alt sammen i Guds hånd.
Som Guds børn har vi fået det løfte, at Gud aldrig lader os i stikken. Gud har al magt også når det umiddel bart kan være svært at se det i den verden, som vi lever i.
”Lad ikke dit hjerte være bekymret” - Jeg håber, at de ord også kan være en op muntring ind i dit liv - med de bekymringer, som du måske går rundt med.
Gud har lovet at gå med os gennem livet.
Det gør ikke livet nemt, men det gør det trygt.


Kærlig hilsen
Sognepræst Erik Røjkjær Christensen